Fremtidens skoleidræt og fysiske rammer for idræt: Hvordan skaber vi et mere bevægelsesparat Danmark?
Konferenceoptakt. Med reform af folkeskolens rolle på idrætsområdet og stigende fokus på vigtigheden af alsidige motoriske færdigheder i såvel talentudvikling som i forhold til at skabe mere bevægelsesparate borgere gennem et helt livsforløb, er der rigtig god grund til at gå på udkig efter nye metoder og inspiration til at skabe et mere bevægelsesparat Danmark.
Idrættens Branchedage i Vejen Idrætscenter rammer lige ned i den aktuelle debat med programmet for Konferencen i dagene 31. oktober – 1. november og gennem flere af udstillerne på Messen den 2. november.
I forhold til motorik og bevægelse vil vi særligt fremhæve konferenceprogrammet den 1. november, som er direkte overførbart til fremtidens idrætsundervisning, fremtidens faciliteter til motorik og bevægelse og til fremtidens forenings- eller talentmiljøer.
Vi præsenterer både konceptet og kursusmulighederne samt de fysiske rammer bag den hollandske ’Athletics Skills Model,’ som handler om, hvordan vi kan skabe en mere bevægelsesparat befolkning med alsidige motoriske færdigheder, der både bidrager til idrætsglæde, stærkere talentudvikling og livslange idrætsfærdigheder hos børn, unge og voksne.
Konceptet bygger på solid forskning samt et konkret uddannelses- og facilitetskoncept, som er direkte overførbart til danske faciliteter, skoler og idrætsmiljøer.
Vi får også en status på børn og unges idræts- og bevægelsesfærdigheder baseret på nye analyse- og forskningsresultater. Og så gør vi naturligvis diskussionen håndgribelig: Stærkere fokus på motorik og bevægelseskoncepter rummer både en forpligtelse og spændende udviklings- eller forretningsmuligheder for kommuner, idrætsfaciliteter, instruktører, lærere/pædagoger og fysiske rammer.
Du vender inspireret hjem fra Idrættens Branchedage. Det tør vi godt love.
Se nogle af oplægsholderne og en række væsentligste sessioner på linket nedenfor og tilmeld dig og dine kolleger til det ambitiøse og inspirerende konferenceprogram på Idrættens Branchedage.
Læs mere om sessionen i konferenceprogrammet.
Mød blandt andre følgende oplægsholdere i sessionerne om motorik og bevægelsesglæde og de medfølgende potentialer for kommuner, skoler, faciliteter og idrætsmiljøer:
The Athletics Skills Model – a new and innovative approach to the fundamentals of sports and movement
Jorick Hendriksen, manager of operations , Athletics Skills Model, the Netherlands
Status på danske børns idrætsvaner og bevægelsesfærdigheder
Thomas Skovgaard, professor, Active Living og Center for Grundskoleforskning, SDU
Idræt i skolen. Dans på stedet eller fuld fart mod fælles mål?
Julie Dalgaard Guldager, Docent i Sundhedsfremme og Forebyggelse, ph.d., UC Syd
Bevægelsesmiljøer i topform
Jens-Ole Jensen, VIA, Cand. mag. ph.d., Docent, VIA, Forskningscenter for pædagogik og dannelse og formand for Aarhus Motorik- og Gymnastikhal
Bedre bevægelsesmiljøer i praksis. Har vi redskaberne?
Simon Jacobsen, adm. direktør, TRESS A/S
Athletics Skills Model i Denmark? Et værktøj til mere bevægelse, idræt og trivsel?
Jorick Hendriksen, manager of operations , Athletics Skills Model, the Netherlands
Athletics Skills Model – movement landscapes of the future.
Bart van den Acker, Entrepreneur & Business Manager at RSI Sports Group, the Netherlands
Fremtidens bevægelseslandskab. Motorikpladser som arena for fysisk uddannelse, leg og idræt
Stefan Solberg, salgschef, A-Sport
Athletics Skills Model – et nyt redskab for kommunerne?
Karsten Rimmer Larsen, kultur- og fritidschef, Varde Kommune
Athletic Skills Model (motorik- og grundtræning) som udviklingsmæssigt og kommercielt potentiale for idrætsfaciliteterne
Jan Barslev, daglig leder, Hafnia Hallen