Debatten om bæredygtighed i idrætten rykker tættere på
Konferenceoptakt. Da Konferencen på Idrættens Branchedage sidste år drøftede miljø, klima og bæredygtighed i idrætsfaciliteterne, skete det på et tragisk bagtæppe af Ruslands invasion af Ukraine og den medfølgende usikkerhed om energipriser og energiforsyning. Der var meget stor interesse for bæredygtige energiløsninger fra branchen.
Usikkerheden på energimarkederne er der stadigvæk, selv om den desværre er blevet hverdag siden sidste år, men når Idrættens Branchedage den 31. oktober – 1. november åbner dørene for endnu en konference, er klimadebatten rykket endnu tættere på… Ja, den rykkede i bogstaveligste forstand rykket ind over kajkanten og ind i kældre og boliger med ødelæggende kraft under weekendens storm.
Vi har i den grad platformen at diskutere bæredygtighed på.
Det gør vi naturligvis igen på dette års Konference (og på Messen den 2. november).
Vi stiller på Konferencen den 1. november spørgsmålet, om de skærpede krav til bæredygtighed i idrætsfaciliteter og idrætsmiljøer i endnu højere grad kan vendes til en innovationsplatform for fremtidige løsninger i drift, ledelse og fysisk udformning af faciliteterne?
Vi har et særdeles velkvalificeret panel, om både i forhold til ledelsesværktøjer og i forhold til inspiration om idrætsanlæggene og deres drift vil gøre diskussionen håndgribelig for idrætsfaciliteter og idrætsudbydere.
Læs mere i konferenceprogrammet.
Bæredygtighed som ledelsesværktøj i fremtidens idrætsmiljøer
Peter Balling, lektor, PBA Sport Management, UCL
De mest bæredygtige idrætsbyggerier er måske dem, der aldrig bygges?
Jon Gerner, direktør, Lokale og Anlægsfonden
Green Sport Facility – miljøcertificering som en fremtidig selvfølgelighed? Hvad er udbyttet?
Henrik Høy-Caspersen, formand, HI
Bæredygtighed som spareøvelse i små faciliteter
Kamilla Bradt Ryding, facilitetskonsulent | Dansk Forening for Rosport, Dansk Sejlunion og Dansk Kano og Kajak Forbund