Når de folkeoplysende idrætsforeninger selv har behov for folkeoplysning
Konferenceoptakt. Er foreningslivet klar til fremtiden?
Folkeoplysningen og foreningernes demokratiske organiseringsform skal ruste os til at tage ansvar og være med til at skabe fremtidens demokrati og myndige borgere, men samtidig har mange foreninger svært ved selv at hænge på ræset i et samfund i hastig udvikling. For at kunne varetage sin den rolle har foreningslivet af og til selv brug for at tage den folkeoplysende medicin, udvikle nye metoder eller tænke helt ud af boksen.
Idrættens Branchedage viser en række spændende eksempler på, at det sker. I en meget velbesat session på konferencen på Idrættens Branchedage i dagene 31. oktober - 1. november tager vi temperaturen på nogle af foreningslivets aktuelle udfordringer, forventede kvaliteter og udviklingsbehov.
Hvorfor slår foreningslivet særlig positivt ud på trivsel og sundhed? Hvad er faktorernes orden? Er forklaringen i virkeligheden, at idrætsforeningerne er bedst til de sunde og velfungerende, mens udfordrede børn og unge sjældent finder ind ad døren?
Hvordan får foreningslivet bedre fat i fremtidens digitale generationer?
Hvordan tænker man aktiviteter og fysiske faciliteter ud af boksen, når pladsen er trang?
Læs mere om sessionen i konferenceprogrammet.
Mød blandt andre:
Foreningslivet og den digitale udvikling. Sender foreningslivet og medlemmerne på samme bølgelængde?
Hvilke foreninger har succes med at hænge på udviklingen? Hvad er udfordringerne, hvis den digitale udvikling løber fra foreningslivet?
Maja Pilgaard, chefanalytiker, Idrættens Analyseinstitut
”Idrættens transferværdi” handler ikke om salgsprisen på Rasmus Højlund. Den er meget vigtigere…
Center for Ungdomsstudier har som led i arbejdet med at udvikle Trænerakademiet skabt et forskningsbaseret materiale, der sætter ord på idrættens ’transferværdi’ i forhold til læring og dannelse, som bringes med til andre af livets arenaer. Få en introduktion til Trænerakademiet og dets bagvedliggende ambition, filosofi og metode.
Frederik Ullerup, medstifter af Trænerakademiet og forstander for Gerlev Idrætshøjskole
Idrætsforeningernes sammenhængskraft. Hvad kommer medlemmerne for, og hvad får de ud af det?
Hvad kan man lære af at spørge medlemmerne? Hvordan kan ny viden omsættes i konkrete udviklingstiltag for ledere og trænere?
Simon Husted, udviklingskonsulent, KFUM’s Idrætsforbund
Brobold – når foreningslivet bøjer aktiviteten og lokationen efter medlemmer og muligheder.
Brobold spiller ikke fodbold efter reglerne, men det københavnske projekt, som tager små baner i brug over hele det centrale København får fat i masser af medlemmer. Hvad er erfaringerne og udfordringerne med at bøje en så kulturelt rodfæstet idrætsgren som fodbold efter målgrupper og muligheder? Hvem kan få skæve ting til at ske? Hvordan får kedelige baggårde og triste legepladser en ny funktion som inspirerende idrætsarenaer, tumlepladser og lokale mødesteder?
Flemming Jensen, projektleder for Brobold og formand for DBU København