Drøm stort - og forstå realiteterne... Kom tæt på nogle af fremtidens mest ambitiøse fysiske rammer til idræt, oplevelser og fællesskab

Visionerne er store for nyt stadion og Sportens Hus i Kongelunds-projektet i Aarhus. Illustration: Kongelunden, Aarhus, visualisering, Raundahl & Moesby og JM Eriksson med teknisk og faglig støtte fra AART Architects og Niras.

Drøm stort med fremtidens fantastiske rammer til idræt - og forstå realiteterne, så der bliver bund i planerne… 

Hvad nu, hvis man fik lov at lave præcis de fysiske rammer, man kunne gå og drømme om til præcis de idrætslige og byudviklingsmæssige behov, man nu repræsenterer?

På Idrættens Branchedage bruger vi et par særdeles velbesatte sessioner på at bevæge os op på de store visioner og den store facilitets- og byudviklingsmæssige klinge.

Der skal visioner til, der skal god arkitektur til, men der skal også investorer og en sikker fornemmelse for fremtidens idrætsbillede og for foreninger og andre brugergruppers behov for at lykkes og naturligvis for at sikre den nødvendige kapital fra private investorer, kommunekassen, fonde, pensionskasser mindst den økonomi, brugerne selv kan generere. 

Det er ikke spor let at få det hele til at gå op i en højere enhed, men på Konferencen på Idrættens Branchedage vil vi den 6. november tillade os at drømme stort i et par sessioner om såvel konkrete anlægsprojekter som om nogle af de fysiske rammer, vi måske går og drømmer om på en adresse nær os.

Det bliver ikke rosenrødt det hele, men det bliver rasende interessant.

Vi skal blandt andet hilse på:

Det perfekte idrætsmiljø
Hvordan skulle det perfekte idrætsmiljø til leg, undervisning og fritidsbrug egentlig bygges op, hvis forskerne kunne få lov at bestemme? Hvilke elementer skal være til stede? Vi har stillet spørgsmålet til professor Thomas Skovgaard fra Active Living.
Thomas Skovgaard, professor, forskningsleder, Active Living, Syddansk Universitet

Ikast Complete. Drømmen om det komplette bevægelseslandskab
Bevægelseslandskabet Ikast Complete er tænkt som en topmoderne, nytænkt multifacilitet, der via 20 ”boxe” understøtter træning, bevægelse og de idrætslige kompetencer, der skaber den komplette atlet. Samtidig skal anlægget bygge bro mellem Idrætshøjskolen ISI, Guldminen, det professionelle talentmiljø omkring FC Midtjylland og lokalmiljøet. Hvordan fungerer anlægget i praksis? Hvem har taget det til sig? Hvem skal man have bedre fat i? Kan man registrere konkrete forskelle i brugernes idrætslige kompetencer?
Torben Østergaard, Direktør, ISI - Idrætsskolerne Ikast og bestyrelsesformand, SportsCampus Ikast-Brande

Rejsen mod HimmerLand
Med historisk afsæt i Lars Larsens visioner for et førende resort i Danmark har HimmerLand været på en fascinerende rejse, hvor golf, spa og wellness med tiden er suppleret med nye faciliteter og aktiviteter, senest med rendyrkede idrætsfaciliteter som multihal, tennis, padel og kunstgræsbane. Hvordan ser den ultimative vision for Danmarks største private resort egentlig ud, når man nu har musklerne til at realiserede visionerne?
Mette Ravn, CEO, Himmerland

Lokalt kraftcenter med nationale ambitioner gennem sport og fællesskab
Vejen Idrætscenter er altid på vej. Den igangværende udvidelse med nye feriehuse indebærer også et sporskifte undervejs, hvor sundhed glider i baggrunden til fordel for sport, fællesskab og turisme. Hvordan ser et af Danmarks kendteste lokale idrætscentre på fremtiden for de større idrætscentre?
Jakob Sander, direktør, Vejen Idrætscenter/Sportscenter Danmark

Kongelunden – mellem store drømme og lokale idrætsbehov
Aarhus Kommune har for tiden i samarbejde med to private donorer gang i en gigantisk bygningsrokade for at få plads til et topmoderne nyt fodboldstadion til AGF. Men glemte kommunen at tælle pengene og lytte til den lokale idræts behov, da man slap drømmene løs? Hør om et af de mest ambitiøse byggeprojekter i dansk idræt fra den lokale foreningsvinkel.
Martin Borch, sekretariatsleder, Idrætssamvirket Aarhus

På vej mod Nordens største idrætsby?
Københavns Kommune og mange lokale aktører har taget de først skridt mod en omfattende modernisering og udbygning af Valby idrætspark, som i forvejen er Nordens største sammenhængende idrætspark. Udviklingsplanen lægger op til at skabe en idrætsby, hvor idrætsfaciliteterne får et betydeligt løft, men hvor nye boliger og kommunale funktioner også spiller en væsentlig rolle.
Maria Keinicke Davidsen, Partner og Arkitekt MAA, Keingart

Faciliteten som løftestang for lokalområdet
Hafnia-Hallen i Valby har status af selvejende institution midt i et mangfoldigt og fragmenteret landskab af kommunale haller og boldbaner i Valby Idrætspark. Hvordan spiller det selvejende, det kommunale og snart også den kommercielle side af byudvikling og idræt bedst muligt sammen i udviklingen af fremtidens idrætslandskaber – både i Valby og andre steder i landets storbyer?
Jan Barslev, daglig leder, Hafnia-Hallen, Valby

Få masser af inspiration og vær med i debatten om og jagten på fremtidens investeringer i lokal facilitetsudvikling. Sessionerne henvender sig både til investorer, arkitekter, kommuner og  naturligvis til alle de idrætsaktører og idrætsfaciliteter, der også går rundt og drømmer stort i en sektor i rivende udvikling.

Vi har naturligvis masser af andet godt stof på programmet på Konferencen på Idrættens Branchedage. Se hele det samlede program og læs om tilmelding og praktiske informationer på linket nedenfor.

Forrige
Forrige

Events som løftestang. Få inspiration på Idrættens Branchedage

Næste
Næste

Se hele programmet for Idrættens Branchedage