Events som løftestang. Få inspiration på Idrættens Branchedage

Det udsolgte Cph Half den 15. september var både sportsligt og deltagermæssigt en kæmpe begivenhed, som bygger videre på arven fra VM i halvmarathon i København i 2014. Foto: SpartaBilleder

OL til København?

Njaehhh, nok ikke, selv om Ideen atter rumsterer i visse politikerkredse efter et flot afviklet OL i Paris,

Under alle omstændigheder bliver det ikke den tanke, vi sætter øverst på dagsordenen på Konferencen ved Idrættens Branchedage 2024. Dertil er der ganske enkelt for mange andre seriøse dagsordener og store potentialer på eventområdet “i 'det daglige”, som vi først lige skal have udnyttet og udviklet til fulde…

Vi er nemlig efterhånden blevet ret dygtige til at udvikle og forfine større idrætsevents i Danmark, men det skal netop ikke bremse os i at arbejde videre med afsæt i det gode udgangspunkt.

Man kan bare se på den forgangne weekends udsolgte halvmarathon i København, som vel dybest set er en udløber af det succesrige og folkelige VM i halvmarathon i København tilbage i 2014 – et arrangement, som i øvrigt vender tilbage i 2026.

Man kan også arbejde på at få det maksimale ud af årligt tilbagevendende events som eksempelvis Danmark Motionsuge, der spænder en fælles paraply ud over ca. 8.000 små og store events. Eller man kan bygge videre på store events som Royal Run eller DHL Stafetten og måske få dem til at vare hele året eller sætte bredere samfundsmæssige spor?.

Der er utallige muligheder og ideer, og på Idrættens Branchedage får vi besøg af både direktør Lars Lundov fra Sport Event Denmark og leder for Danmarks Motionsuge, Ricco Victor.

Vi kommer til at tale både om den miljømæssige og den sociale og økonomiske bæredygtighed af de helt store events, og vi kommer til at drøfte, hvordan idrætssektoren bredt – også faciliteter, private aktører, turisme og kommuner kan understøtte og tappe ind i alle mulighederne og måske bruge events som løftestang eller pejlemærker for større strategiske pejlemærker.

Et eksempel på en vellykket strategisk satsning kunne være Danmarks outdoorhovedstad Silkeborg, der senest kunne se sin satsning bære frugt med tildelingen af værtskabet for op mod 50.000 spejdere fra hele verden på den 27. World Scout Jamboree i 2031.

Sessionen om ’Events som løftestang’ finder sted på førstedagen af Konferencen ved Idrættens Branchedage den 5. november.

Husk at få nærlæst det omfattende program. Vi har over 40 sessioner på de to meget inspirerende Konferencedage den 5.-6. november. Idrættens Branchedage er dermed også en slags event, der gerne vil være løftestang for nye samarbejder og en mere dynamisk og idérig dagsorden for den brede dansk idrætssektor hele året rundt.

Forrige
Forrige

Kan idrætssektoren stå på mål for folkesundheden?

Næste
Næste

Drøm stort - og forstå realiteterne... Kom tæt på nogle af fremtidens mest ambitiøse fysiske rammer til idræt, oplevelser og fællesskab